Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 
 

Actualitat Dimarts, 03 de març de 2015

 
 • Recomanacions per prevenir errors de medicació en pacients amb al·lèrgies conegudes a medicaments (11.02.2015)
  A l'últim butlletí de l'Institut per l'Ús Segur dels Medicaments (ISMP) s'ha publicat una guia de recomanacions per la prevenció d'errors de medicació en pacients amb al·lèrgies conegudes a medicaments, elaborada gràcies a les comunicacions enviades pels professionals sanitaris a través del Sistema de Notificació i Aprenentatge d'Errors de Medicació de l'ISMP-Espanya i dels incidents registrats al Sistema de Notificació i Aprenentatge per a la Seguretat del Pacient (SiNASP).
 • Programa de prevenció d'errors de medicació als Serveis d'Urgències Pediàtriques (11.02.2015)
  En tots els casos, la millora de la qualitat i seguretat de l'atenció rebuda pel pacient als hospitals és deguda a la cultura de seguretat del centre mèdic. És per això que s'ha de poder mesurar el grau d'aquesta cultura i identificar les àrees de millora de cada centre, cosa que actualment s'aconsegueix mitjançant qüestionaris especialitzats.
 • A Canadà, més de la meitat dels esdeveniments adversos de pacients que retornen a Urgències són evitables (11.02.2015)
  Un estudi fet a Canadà analitza les causes dels esdeveniments adversos en pacients que retornen a urgències a la setmana d'haver estat donats d'alta pel servei, tot determinant la seva gravetat i si els casos eren evitables. Els resultats mostren que un 23% dels pacients retornats presentaven possibles esdeveniments adversos i en més de la meitat (un 56,7%) d'aquests pacients es podien haver evitat. La xifra d'esdeveniments adversos evitables en pacients d'urgències és un efectiu indicador de la qualitat i seguretat de l'hospital.
 • Curs de seguretat per a pacients i material docent (04.02.2015)
  Ja podeu accedir al curs en línia de seguretat dels pacients "Seguretat a l’assistència sanitària" adreçat a pacients i ciutadans. Aquest curs, que és gratuït, ha estat impulsat per la Direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut, elaborat pel Servei de Promoció de la Seguretat dels Pacients i validat el seu contingut pel Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.
 • XI Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya: “Un nen no és un adult petit. La radiació ho sap...i tu?” (04.02.2015)
  El proper 12 de març es realitzarà la XI Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya, organitzada pel Servei de Promoció de la Seguretat dels Pacients de la Direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut. Es tracta d’una jornada monogràfica de pediatria dedicada a la radiologia pediàtrica. L’acte tindrà lloc entre les 9:30h i les 15:00h a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.