Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 

FORMACIÓ I EDUCACIÓ

 
 • Curs sobre la higiene de les mans durant l’atenció sanitària (01.04.2014)

  Dins de l’estratègia d'higiene de les mans (HM) als centres sanitaris de Catalunya, el Departament de Salut posa a disposició de tots els professionals sanitaris aquest curs en línia gratuït i acreditat de formació en HM.

  L'objectiu general del curs és proporcionar una eina de formació que faciliti als professionals l’adquisició de coneixements i que pugui ser utilitzada pels centres sanitaris per millorar el compliment de la higiene de les mans.


Actualitat Dilluns, 24 de novembre de 2014

 
 • Dia Europeu de l’ús Prudent dels Antibiòtics (18.11.2014)
  Avui, 18 de novembre, se celebra el Dia Europeu de l’ús Prudent dels Antibiòtics per conscienciar sobre els riscos associats a un ús inadequat dels antibiòtics i prevenir l'aparició i el desenvolupament de bacteris resistents als antimicrobians, considerat actualment com un dels grans problemes sanitaris i de la seguretat del pacient i, una prioritat mundial de salut.
 • La vacunació entre els professionals sanitaris i la seguretat dels pacients (15.10.2014)
  Els professionals sanitaris tenen un risc més gran de contraure la grip ja que atenen molts pacients que la presenten durant l’epidèmia anual. Vacunar-se protegeix al professional, a la seva família, i als pacients. Els professionals sanitaris tenen un paper clau en la lluita contra la grip i les seves complicacions, i també en la resta de malalties de les quals es recomana vacunar-se.
 • Protecció radiològica del pacient pediàtric en les exploracions de tomografia computada (15.10.2014)
  El Grup de Treball de Prevenció de les Radiacions Ionitzants Innecessàries en Edat Pediàtrica de Catalunya, ha publicat un article sobre la protecció radiològica del pacient pediàtric en les exploracions de tomografia computada. L’article pretén ser una guia inicial pel desenvolupament de protocols d’exàmens pediàtrics de tomografia computada i es donen recomanacions generals per a les situacions més habituals.
 • Bones pràctiques en la preparació dels medicaments als hospitals (15.10.2014)
  Una guia de bones pràctiques realitzada per les associacions professionals més rellevants del món farmacèutic, recull un seguit de recomanacions per a la preparació de medicaments als hospitals, que permetrà a les comunitats autònomes avaluar i acreditar els serveis de farmàcia hospitalària del seu territori.
 • 10 principis d’actuació davant dels incidents derivats de l’atenció sanitària (15.10.2014)
  Sovint, malgrat les mesures de seguretat que puguin existir en un hospital o centre de salut, es pot produir algun incident derivat de l’atenció sanitària amb conseqüències emocionals i físiques per al pacient o per als familiars. La transparència i la comunicació adequada són aspectes claus per afrontar aquest tipus de situacions.