Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 

FORMACIÓ I EDUCACIÓ

 
 • Curs sobre la higiene de les mans durant l’atenció sanitària (01.04.2014)

  Dins de l’estratègia d'higiene de les mans (HM) als centres sanitaris de Catalunya, el Departament de Salut posa a disposició de tots els professionals sanitaris aquest curs en línia gratuït i acreditat de formació en HM.

  L'objectiu general del curs és proporcionar una eina de formació que faciliti als professionals l’adquisició de coneixements i que pugui ser utilitzada pels centres sanitaris per millorar el compliment de la higiene de les mans.


Actualitat Diumenge, 25 de gener de 2015

 
 • La farmàcia clínica, una eina estratègica per a la millora de la seguretat del pacient pediàtric (22.01.2015)
  El tipus d'esdeveniment advers més freqüent en nens ingressats a l'hospital és el relacionat amb medicaments, i a més, està descrit que són més freqüents que en adults. Aquest article remarca la importància de la farmàcia clínica en la millora de la seguretat i indica diferents eines per a aquesta millora en pacients pediàtrics.
 • X Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya: "La seguretat és cosa de tots: pacient actiu, pacient segur" (10.12.2014)
  El passat 12 de desembre es va celebrar la jornada a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona amb l’aforament complet de la sala, amb més de 200 persones entre pacients i professionals. Sota el lema "La seguretat és cosa de tots: pacient actiu, pacient segur" es va ressaltar la importància de la participació del pacient i del ciutadà com a membres actius en la millora de la seva seguretat en el sistema sanitari. El pacient ha de disposar d’informació entenedora, i s’ha d’implicar en el procés de l’assistència i prendre part en les decisions sobre la seva salut.
 • Premi al projecte pel "Desenvolupament de les Unitats Funcionals de Seguretat del Pacient a Terres de l'Ebre" (10.12.2014)
  El passat 28 de novembre va tenir lloc a Sitges la IV Jornada del Pla de Salut 2011-2015, enguany sota el lema "Fem salut, construïm futur". En aquesta ocasió es van presentar més de 900 experiències de les quals cinc van ser premiades. El projecte de "Desenvolupament de les Unitats Funcionals de Seguretat del Pacient a l'Atenció Primària: EAP de Terres de l'Ebre", presentat per l'Elena Solà juntament amb els equips d'Atenció Primària Terres de l'Ebre, va ser un dels projectes guanyadors.
 • "Qué hacemos cuando las cosas van mal. Las segundas y terceras víctimas de los eventos adversos" primer premi a la millor comunicació oral (10.12.2014)
  El passat mes d'octubre, el XXXII Congrés de la Sociedad Española de Calidad Asistencial (SECA) va lliurar el primer premi a la millor comunicació oral a "Qué hacemos cuando las cosas van mal. Las segundas y terceras víctimas de los eventos adversos" presentat per Lena Ferrús juntament amb l'equip del Consorci Sanitari Integral i de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.
 • Resultats preliminars de la notificació d’incidents a Catalunya (10.12.2014)
  Els sistemes de notificació i gestió d'incidents pretenen millorar la seguretat, reduint sempre que sigui possible la probabilitat que els incidents es tornin a produir. A partir de les notificacions rebudes es poden conèixer quins són els punts febles del sistema, quins factors contribueixen a aquesta manca de seguretat i establir així mesures específiques de millora. Es presenten els primers resultats agregats dels incidents notificats a Catalunya.