Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 

FORMACIÓ I EDUCACIÓ

 
 • Curs sobre la higiene de les mans durant l’atenció sanitària (01.04.2014)

  Dins de l’estratègia d'higiene de les mans (HM) als centres sanitaris de Catalunya, el Departament de Salut posa a disposició de tots els professionals sanitaris aquest curs en línia gratuït i acreditat de formació en HM.

  L'objectiu general del curs és proporcionar una eina de formació que faciliti als professionals l’adquisició de coneixements i que pugui ser utilitzada pels centres sanitaris per millorar el compliment de la higiene de les mans.


Actualitat Dilluns, 22 de setembre de 2014

 
 • IX Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya (25.06.2014)
  Transcripció de les presentacions
 • Els centres de Salut catalans, compromesos amb la higiene de mans (19.06.2014)
  Els professionals sanitaris mostren un ampli consens en què cal donar un impuls definitiu a la higiene de mans als hospitals i centres sanitaris. Va ser la principal conclusió que van fer palesa a la IX Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya, que es va celebrar el passat 22 de maig a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona.
 • Objectes quirúrgics retinguts al cos: un risc a evitar (19.06.2014)
  Un dels perills inherents a qualsevol cirurgia (o un altre procés de caràcter invasiu) a la qual se sotmet un pacient és la retenció d’un objecte estrany a l’interior del cos. Es tracta d’un error mèdic que pot causar greus conseqüències físiques i fins i tot psicològiques en el pacient, i que a més, té conseqüències econòmiques destacables: cada cas encareix la intervenció prop de 150.000 euros.
 • La importància d’implementar un llistat de verificació (“checklist”) a les intervencions quirúrgiques (19.06.2014)
  El llistat de verificació quirúrgica és una eina de seguretat dels pacients, dissenyada per evitar les complicacions quirúrgiques i, en general, les relacionades amb una operació. És una estratègia relativament simple, que implica un cost pràcticament nul i que a més es va millorant i perfeccionant amb la col·laboració de tot el personal mèdic amb el pas del temps.
 • Els esdeveniments adversos costen al sistema de Salut espanyol uns 1.000 milions anuals (18.06.2014)
  Els esdeveniments adversos són una causa important de despesa sanitària pública, segons un estudi portat a terme per la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS). El document, que recull dades del 2008 al 2010, estima que els esdeveniments adversos suposen aproximadament un 6,7% de la despesa sanitària total dels hospitals.