Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 

Actualitat Dijous, 08 de desembre de 2016

 
 • Curs sobre l’atenció a les segones víctimes (24.11.2016)
  És un programa de formació del Departament de Salut, orientat a donar als professionals les eines i el coneixements necessaris d’actuació davant d’una segona víctima. S’entén com segona víctima el professional implicat directa o indirectament en un esdeveniment advers relacionat amb l’assistència sanitària.
 • El 18 de novembre és el Dia Europeu per a l’ús Prudent dels Antibiòtics (18.11.2016)
  Aprofitant aquesta celebració volem insistir en el problema de les resistències als antibiòtics què són una greu amenaça per a la salut de tot el món. Estan directament relacionades amb la quantitat d’antibiòtics consumits. Tots els agents implicats en la utilització dels antibiòtics (metges, personal d'infermeria, farmacèutics, pacients o cuidadors i la pròpia Administració) han d'assumir la seva responsabilitat en el seu bon ús per tal de mantenir l'eficàcia dels tractaments.
 • Recomanacions per evitar els errors en la medicació amb vacunes (10.11.2016)
  L’Organització Mundial de la Salut considera que les vacunes salven 3 milions de vides cada any a tot el món. Les vacunacions han eradicat malalties com la poliomielitis a la majoria de països i han eliminat el 100% de malalties com la diftèria, el xarampió i la rubèola. No obstant això, cal establir sistemes de vigilància activa sobre reaccions adverses de les vacunes i sistemes de notificació d’errors de medicació que vetllin per a la seguretat de la població.
 • Una cultura de seguretat del pacient no punitiva pot ajudar a gestionar els casos de segones víctimes (10.11.2016)
  Segons un estudi realitzat a infermeres d’un hospital pediàtric especialitzat en la cura de nens amb càncer, la millor manera de prevenir i reduir traumes en segones víctimes és rebre ajuda dels seus companys de professió i aprendre dels errors comesos.
 • Cal fer proves preoperatòries en la cirurgia programada? (06.10.2016)
  El National Institute for Health and Care Excellence (NICE) ha actualitzat recentment la guia de recomanacions sobre les proves preoperatòries per a les cirurgies electives.