Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 

Actualitat Dijous, 19 de gener de 2017

Actualitat

 
 • L’Hemovigilància a Catalunya. Informe 2015 (09.12.2016)
  El passat mes de novembre, la Comissió d’Hemovigilància de Catalunya va publicar l’informe d’Hemovigilància corresponent al 2015, en el que han participat 101 centres dels quals el 52,5% han notificat algun esdeveniment advers de la transfusió. Aquest document pretén donar feed-back als centres notificadors, així com oferir una visió detallada de les reaccions transfusionals a Catalunya.
 • Curs sobre l’atenció a les segones víctimes (24.11.2016)
  És un programa de formació del Departament de Salut, orientat a donar als professionals les eines i el coneixements necessaris d’actuació davant d’una segona víctima. S’entén com segona víctima el professional implicat directa o indirectament en un esdeveniment advers relacionat amb l’assistència sanitària.
 • El 18 de novembre és el Dia Europeu per a l’ús Prudent dels Antibiòtics (18.11.2016)
  Aprofitant aquesta celebració volem insistir en el problema de les resistències als antibiòtics què són una greu amenaça per a la salut de tot el món. Estan directament relacionades amb la quantitat d’antibiòtics consumits. Tots els agents implicats en la utilització dels antibiòtics (metges, personal d'infermeria, farmacèutics, pacients o cuidadors i la pròpia Administració) han d'assumir la seva responsabilitat en el seu bon ús per tal de mantenir l'eficàcia dels tractaments.
 • Recomanacions per evitar els errors en la medicació amb vacunes (10.11.2016)
  L’Organització Mundial de la Salut considera que les vacunes salven 3 milions de vides cada any a tot el món. Les vacunacions han eradicat malalties com la poliomielitis a la majoria de països i han eliminat el 100% de malalties com la diftèria, el xarampió i la rubèola. No obstant això, cal establir sistemes de vigilància activa sobre reaccions adverses de les vacunes i sistemes de notificació d’errors de medicació que vetllin per a la seguretat de la població.
 • Una cultura de seguretat del pacient no punitiva pot ajudar a gestionar els casos de segones víctimes (10.11.2016)
  Segons un estudi realitzat a infermeres d’un hospital pediàtric especialitzat en la cura de nens amb càncer, la millor manera de prevenir i reduir traumes en segones víctimes és rebre ajuda dels seus companys de professió i aprendre dels errors comesos.