Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici
 

Actualitat Dijous, 29 de setembre de 2016

 
 • El Departament de Salut i el CAC fomenten la seguretat dels pacients amb la publicació d’una guia de recomanacions per als mitjans (21.09.2016)
  Posar la informació sobre la seguretat dels pacients a l’abast de tots. Aquest és l’objectiu de la Guia sobre aspectes sanitaris relacionats amb la seguretat dels pacients que el Departament de Salut i en Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han editat per als mitjans de comunicació audiovisuals.
 • De vegades, el remei és pitjor que la malaltia (19.07.2016)
  Amb aquest eslògan, els Centers for Disease Control and Prevention (CDC) pretenen promoure l'ús correcte dels antibiòtics entre la població. Per fer-ho, han elaborat dos fulls informatius on recalquen missatges clars i concrets: en quins casos els antibiòtics són adequats i en quins casos no, i els riscos de fer-ne un mal ús.
 • Els indicadors de qualitat i l’eficiència de l’atenció primària a Barcelona (15.07.2016)
  Un estudi valora l'efecte que té la incorporació de mesures de qualitat assistencial sobre els indicadors d'eficiència productiva a 58 equips d'atenció primària de 3 serveis de la província de Barcelona.
 • El Departament de Salut publica una nova guia d'antídots per als hospitals de Catalunya (14.07.2016)
  El Departament de Salut i el Grup d'Antídots de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica han elaborat una guia d'antídots, adreçada als professionals dels hospitals amb l'objectiu de millorar la resposta i coordinació en els casos d'intoxicació.
 • Programa per prevenir les infeccions urinàries associades a catèters (14.07.2016)
  Les infeccions del tracte urinari associades a la col·locació de catèters són relativament habituals als hospitals. Per tal d'evitar-les, cal treballar tant en els factors tècnics (ús apropiat del catèter, inserció asèptica i manteniment adequat), com en els canvis culturals i de comportament a les unitats hospitalàries. Aquest article analitza l'adopció d'un programa de prevenció de les infeccions del tracte urinari associades a catèters durant l'estada a l'hospital, a dins i a fora de les Unitats de Cures Intensives, i fa balanç dels seus resultats.