# 15

NewsPacient Segur

Butlletí de Seguretat dels Pacients

Departament de Salut

NewsPacient Segur
Dilluns, 10 d'octubre de 2016 Imprimeix | Butlletins anteriors
La comunicació i altres intervencions per millorar la seguretat dels pacients.

::Actualitat

El Departament de Salut i el CAC fomenten la seguretat dels pacients amb la publicació d’una guia de recomanacions per als mitjans

Posar la informació sobre la seguretat dels pacients a l’abast de tots. Aquest és l’objectiu de la Guia sobre aspectes sanitaris relacionats amb la seguretat dels pacients que el Departament de Salut i en Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han editat per als mitjans de comunicació audiovisuals.

Amunt

::Cultura de seguretat

La comunicació, una peça clau per a evitar errors mèdics

La manca de confiança i de suport per part dels equips gestors o la por a patir conseqüències a nivell laboral són alguns dels motius que fan que els professionals sanitaris no sempre comuniquin els errors mèdics o aquelles situacions que hi poden derivar.

8 possibles intervencions per reduir els errors de diagnòstic en l’atenció primària

La majoria dels pacients probablement experimentarà algun error de diagnòstic durant la seva vida. Així ho mostra l’informe Improving Diagnosis in Health Care publicat recentment per l’Institute of Medicine dels Estats Units d’Amèrica. Segons l’OMS, els errors en el diagnòstic són un problema d’elevada prioritat.

Cal fer proves preoperatòries en la cirurgia programada?

El National Institute for Health and Care Excellence (NICE) ha actualitzat recentment la guia de recomanacions sobre les proves preoperatòries per a les cirurgies electives.

Amunt

::Cultura de seguretat per a pacients

Tot allò que cal saber sobre l’anestèsia: preguntes i respostes

És habitual sentir parlar de l’anestèsia i els seus efectes en episodis específics de salut. De totes maneres, cal trencar mites i concepcions equivocades sobre la seva definició, les seves característiques i efectes, a més de conscienciar els pacients sobre què suposa.

© Generalitat de Catalunya