NewsPacient Segur 18
Butlletí de Seguretat dels Pacients
Departament de Salut
Maig 2017 #18

Actualitat

El sistema de notificació i gestió d’incidents del Departament de Salut registra un increment progressiu en el nombre de notificacions rebudes

Des de la seva posada en marxa el maig de 2013 fins al mes de desembre de l’any passat s’han rebut més de 21.000 notificacions d’incidents en la seguretat del pacient.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Campanya de foment de l’ús adequat dels medicaments a l’atenció primària

L’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa han posat en marxa una campanya de foment del bon ús dels medicaments.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat

De quina manera poden contribuir els pacients a un entorn més segur?

Un estudi intenta donar resposta a aquesta pregunta analitzant l'efectivitat i impacte de dues eines de participació dels pacients a 33 àrees hospitalàries.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La desviació positiva com a eina per a la reducció dels errors de medicació en un hospital terciari

El control dels processos realitzats i la transmissió d’informació sobre els errors de medicació resulten molt més efectius quan són els diversos professionals sanitaris (farmacèutics, metges i infermers) qui els realitzen.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Un nou mètode de triatge de pacients facilita la identificació i solució d’esdeveniments adversos en pacients d’alt risc

Metges d’atenció primària d’Escòcia apliquen una eina de triatge de pacients que permet detectar esdeveniments adversos que havien passat prèviament desapercebuts en la història clínica dels pacients.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat per a pacients

Calendari de vacunacions vigent a Catalunya

La vacuna contra el pneumococ i la varicel·la són les principals novetats en la última actualització del calendari vacunal, que es va produir el mes de desembre de 2016.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2339-9538 | Dipòsit legal: B 10512-2014

Gencat