NewsPacient Segur 23
Butlletí de Seguretat dels Pacients
Departament de Salut
Novembre 2017 #23

Actualitat

Salut promou la conscienciació sobre l’ús prudent dels antibiòtics

Amb motiu de la “Setmana europea de la conscienciació sobre l’ús dels antibiòtics”, el Departament de Salut organitza una jornada per posar en comú les diferents perspectives dels professionals de la salut en relació a la resistència als antibiòtics.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Com estan els hospitals de Catalunya en relació al consum i resistències als antimicrobians?

Els hospitals catalans, de forma semblant als països del nostre entorn, presenten un increment del 10% del consum d’antibacterians i d’un 34% dels antimicòtics des de 2008 a 2016.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Espanya, al capdavant de la UE en consum d'antibiòtics en el sector animal

El segon informe conjunt de l’EFSA, l’ECDC i l’EMA sobre l'anàlisi integrat del consum d’antimicrobians també situa a Espanya en la mitjana europea pel que fa al consum humà.

 
Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat

Les Tècniques de Diagnòstic Ràpid a l’atenció primària eviten la prescripció innecessària d’antibiòtics per infeccions respiratòries

Espanya és un dels països on el consum d’antibiòtics és més elevat a nivell mundial i les infeccions respiratòries són la causa més habitual de la seva prescripció en l’àmbit de l’atenció primària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Millora en el seguiment de les resistències antimicrobianes: una necessitat a nivell mundial

Tot i els esforços de la Xarxa Europea de seguiment de la resistència als antibiòtics (EARS-Net), els projectes de seguiment dels països són encara fragmentats, heterogenis i pateixen problemes estructurals substancials.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La resistència als antibiòtics, freqüent en les infeccions d’orina

El quart informe anual del English Surveillance Programme for Antimicrobial Utilisation and Resistance (ESPAUR) confirma l’increment de resistències als antibiòtics en les infeccions urinàries.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat per a pacients

L'ús excessiu i indegut dels antibiòtics suposa un risc per a tots

A la setmana mundial de concienciació sobre l'ús dels antibiòtics, coneix els riscos d'un ús indegut i col·labora a reduir-ne la resistència.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2339-9538 | Dipòsit legal: B 10512-2014

Gencat