NewsPacient Segur 26
Butlletí de Seguretat dels Pacients
Departament de Salut
Abril 2018 #26

Actualitat

El 24 d’abril repetim la XIII Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya: “Què estem fent...Vine i t’ho explicarem”

Responent a la petició de més de 250 persones que es van quedar en llista d’espera per assistir a la XIII Jornada per a la Seguretat dels Pacients a Catalunya, organitzada pel Servei de Promoció de la Qualitat i la Bioètica del Departament de Salut, es fa una altra edició d’aquesta Jornada el proper 24 d’abril a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat per a pacients

Curs sobre la seguretat dels medicaments i l’assistència sanitària per a pacients i familiars

Seguretat dels Pacients ofereix un curs en línia destinat a pacients, familiars i, ciutadania en general sobre la Seguretat a l’Assistència Sanitària.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat

Una política d’ús segur de l’aigua a les UCIs de l’Hospital de Bellvitge redueix un 80% les infeccions hospitalàries per microorganismes multirresistents

La retirada de les piques de les habitacions dels pacients i la implementació de pràctiques assistencials amb aigua segura a les UCIs de l’Hospital Universitari de Bellvitge han reduït en un 80% les infeccions hospitalàries causades per microorganismes multirresistents.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’impacte de la tecnologia de la informació sobre la seguretat del pacient

Un estudi publicat recentment revisa l’evidència científica disponible sobre l’impacte de diferents tecnologies de la informació en la millora dels resultats de seguretat del pacient.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La gestió de riscos i la satisfacció del pacient, claus per a garantir un sistema sanitari de qualitat

Segons un estudi publicat a The International Journal for Quality in Health Care, és imprescindible elaborar un model de prevenció de riscos aplicat a l’àmbit hospitalari per millorar la seguretat dels pacients i dels treballadors sanitaris.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Els sistemes de notificacions d’incidents des de la perspectiva dels professionals sanitaris

Segons un estudi suec que explora l’experiència després de 10 anys d’incidents notificats, cal un major desenvolupament de les eines per informar i manejar els incidents.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2339-9538 | Dipòsit legal: B 10512-2014

Gencat