NewsPacient Segur 31
Butlletí de Seguretat dels Pacients
Departament de Salut
Novembre 2018 #31

Actualitat

El Departament de Salut i el Banc de Sang i Teixits celebren els 15 anys de l’hemovigilància a Catalunya

El proper dimarts 11 de desembre de 2018 tindrà lloc la catorzena jornada per a la seguretat dels pacients a Catalunya. En aquesta ocasió, aprofitant els 15 anys de l’hemovigilància a Catalunya, la jornada se centra en la seguretat transfusional.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Publicació de l’informe d’hemovigilància a Catalunya pel 2017

La Comissió Assessora d’Hemovigilància de Catalunya ha publicat l’Informe corresponent a 2017. En aquesta edició, 96 centres han transfós components sanguinis, i d’aquests, 56 (58,3 %) han realitzat alguna notificació de reaccions o errors transfusionals.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Premi a la recerca en seguretat del pacient, qualitat assistencial i gestió de riscos sanitaris

Enguany la Fundació FIDISP convoca un premi al millor treball sobre seguretat del pacient amb l’objectiu d’incentivar la recerca en aquest camp.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia pel maneig dels medicaments d’alt risc

L’Institute for Safe Medication Practices (ISMP) defineix els medicaments d'alt risc com aquells que presenten una major probabilitat de causar danys greus o fins i tot mortals als pacients quan es produeix una errada en el curs de la seva utilització.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat

Com escurçar la durada del tractament antibiòtic amb seguretat

Cada cop existeixen més evidències que indiquen que, escurçar la durada del tractament amb antibiòtics en algunes infeccions, pot contribuir a reduir l’aparició de les resistències bacterianes sense reduir-ne eficàcia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Com fer més segur el procés d’utilització dels medicaments als hospitals?

L’ASHP ha publicat recentment una sèrie de recomanacions que pretenen minimitzar els riscos associats amb errors de medicació en l’àmbit de la farmàcia hospitalària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Com influeix la satisfacció laboral a la cultura de seguretat del pacient

Una major satisfacció en l'àmbit laboral està vinculada a la seguretat percebuda pels professionals sanitaris, de manera que un clima adequat podria augmentar la satisfacció laboral, els professionals millorarien la seva pràctica diària i com a conseqüència incrementaria la seguretat del pacient.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Cultura de seguretat per a pacients

L'era dels antibiòtics s'acaba: actuem per protegir la salut de tots

L'ús incorrecte dels antibiòtics fa que els microorganismes patògens generin resistències, reduint el ventall de fàrmacs capaços de combatre infeccions mortals.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: 2339-9538 | Dipòsit legal: B 10512-2014

Gencat