• Imprimeix

Calendari de vacunacions vigent a Catalunya

La vacuna contra el pneumococ, que cal administrar als 2, 4 i 11 mesos, i contra la varicel·la, que han de rebre els infants de 15 mesos i 3 anys, són les principals novetats en la última actualització del calendari vacunal, que es va produir el mes de desembre de 2016.

26/05/2017 14:05
 Calendari de vacunacions vigent a Catalunya
Calendari vacunal

Les principals novetats que incorpora el darrer calendari vacunal són l’administració de la vacuna contra el pneumococ als 2, 4 i 11 mesos i la vacuna contra la varicel·la als 15 mesos i als 3 anys, a més d’un reajustament de les dates i d’algunes dosis. El nou calendari va entrar en vigor a finals de 2016 després de l’aprovació del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i de les recomanacions del Consell Assessor de Vacunacions de Catalunya.

A Catalunya, s’administren més de 3,2 milions de dosis de vacunes a més d’1,5 milions de persones cada any i, igual que a la resta de l’Estat, no són obligatòries. Pel que fa al preu de les vacunes, la Generalitat de Catalunya assumeix el cost de les que s’incorporen al nou calendari vacunal. En cas de dubte, es recomana dirigir-se al centre d’atenció primària més proper amb el carnet de vacunes o descarregar-se l’aplicació IVacunes, que recull més informació sobre el calendari de vacunacions a Catalunya.

Per a més detalls sobre les vacunes, podeu accedir a aquesta noticia sobre l'actualització del calendari de vacunes sistemàtiques.


Accés al document original:

El nou calendari de vacunes. Agència de Salut Pública de Catalunya. Disponible a: http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/contingut_responsiu/salutAZ/V/vacunacions/documents/noucalendar.pdf

Més informació