• Imprimeix

Vols aprendre sobre les infeccions i com prevenir-les?

Seguretat del Pacient ofereix un curs en línia destinat a pacients, familiars i ciutadania en general sobre la Seguretat a l’Assistència Sanitària.

18/05/2018 12:05
Vols aprendre sobre les infeccions i com prevenir-les?

L’objectiu del curs és augmentar els coneixements en diverses temàtiques, com per exemple com tenir cura de la salut dels familiars, els medicaments i els seus riscos, amb indicacions i consells com ara què cal fer per prevenir les infeccions.

La formació, en total, consisteix en tres mòduls i un Annex que guien a l’usuari a través del sistema sanitari de Catalunya. Vegem l’última part del curs amb més detall:

Mòdul 2. Seguretat i riscos d’infecció

El Mòdul 2, Seguretat i riscos d’infecció, té l’objectiu de difondre conceptes i coneixements generals sobre els riscos d’infecció i quins hàbits cal adoptar a la vida quotidiana per disminuir-los.

El contingut es divideix en tres temes: els gèrmens, la seva definició, els tipus i com arriben a l’organisme; la prevenció d’infeccions, coneixements genèrics i recomanacions per tenir una llar segura i saludable; i les defenses de l’organisme, amb els conceptes bàsics que serviran de base per al tercer mòdul.

Mòdul 3. Infeccions associades a l’atenció sanitària

L’objectiu del mòdul d’Infeccions associades a l’atenció sanitària és que l’usuari pugui entendre de quines maneres es poden donar les infeccions durant l’assistència sanitària i quines mesures es poden adoptar a l’àmbit hospitalari i ambulatori, així com a la vida quotidiana per tal de prevenir-les i tractar-les.

Pots accedir al curs sobre la Seguretat a l’Assistència Sanitària clicant aquest enllaç.