• Imprimeix

Presentació del projecte ITU-Zero

El proper 20 de setembre es presentarà al Departament de Salut el projecte ITU-Zero de prevenció de la infecció urinària per sonda uretral en pacients ingressats a les unitats de cures intensives. L’acte va adreçat als especialistes en medicina intensiva i infermeria de les UCI adherides o no al projecte ITU-Zero.

Data: 20 de setembre de 2018

Lloc: Sala d’actes del Departament de Salut. Pavelló Ave itu-zeroMaria, Travessera de les Corts 131-159. 08028 Barcelona

Organitza: Servei de Promoció de la Qualitat i la Bioètica. Direcció general d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària. Departament de Salut.

La Infecció del Tracte Urinari (ITU) per sonda uretral és una de les més freqüents i representa el 20% de les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària. Es calcula que entre el 50-80% dels pacients ingressats a les UCI d’adults són portadors de sondes uretrals i què un 65% de les ITU per sonda uretral podrien ser evitables.

El projecte ITU Zero, s’iniciarà durant el 2018 i finalitzarà el 2020. Aprofita l’estructura organitzativa creada anteriorment amb els altres projectes Zero (Bacterièmia Zero, Pneumònia Zero i Resistència Zero), és a dir, es creen coordinadors autonòmics i equips responsables a les UCI participants. El projecte també es desenvolupa a nivell nacional.

Es poden adherir totes les UCI de pacients crítics d’adults.

PROGRAMA