• Imprimir

El procés de control dels components sanguinis abans de l'administració

El National Health Service (NHS) ha publicat el vídeo “The Pre-Administration Blood Component Transfusion Bedside Check” on destaca els passos clau per completar la verificació del control preliminar per l’administració dels components sanguinis. Aquest control crític és l'última oportunitat per prevenir la transfusió d'un component sanguini incorrecte a un pacient.

10/12/2018 12:12
El procés de control dels components sanguinis abans de la seva administració (vídeo NHS)

L’hemovigilància és un sistema que permet detectar, registrar i analitzar, de manera completa, rigorosa i objectiva, els efectes adversos i incidents que es produeixen durant la donació i la transfusió sanguínia (extracció, processament, verificació, emmagatzematge, distribució i transfusió de sang i components).

Els components sanguinis només han de ser administrats per professionals de la salut certificats, capacitats i autoritzats. Entre altres aspectos destaca que:

  • S'ha d'utilitzar una llista de verificació al costat del llit del pacient com un control d'administració final abans de la transfusió com a estàndard de precaució.
  • Si no esteu segurs sobre la compatibilitat, NO PROCEDIU, poseu-vos en contacte amb el laboratori de transfusions, el professional de transfusions o consulteu la política de transfusions local.
  • Si teniu algun dubte, NO TRANSFONEU. Poseu-vos en contacte amb el professional local de transfusions o amb el laboratori de transfusions per obtenir aclariments.